‘Tatlı bir intikam’: Dünya liderleri mülteci oldu

Suriyeli sanatçı Abdullah el Ömeri, dünya liderlerini mülteci olarak resmetti.

Brüksel’de yaşayan Suriyeli sanatçı Ömeri, iç savaş nedeniyle Suriye’den kaçmak zorunda kalan 5 milyon insandan biri. Ülkesini geride bırakmadan önce Şam’da yaşayan Ömeri’nin resimleri savaştan kaçan sivillerin, özellikle de çocukların deneyimlerine odaklanıyor.

Wall Street International’da yer alan habere göre yeni projesi ‘Zafiyet Serisi’nde bu kez dünya liderlerini mülteciler olarak resmeden sanatçı, “Tüm bu lidelerin bizim yerimizde olsaydı, nasıl görüneceklerini hayal etmek istedim” dedi.

“Proje, yerinden yurdundan edilmiş bir insan olarak, kişisel bir tepki olarak doğdu. İçimdeki öfke büyüdükçe, tatlı bir intikam almak istedim ama sanatla” diyen Ömeri, projesinin, duyduğu öfkenin dışavurumundan bu liderleri iktidar alanları dışına çıkarma arzusuna dönüştüğünü ifade etti.

Medyada mülteci krizinin el alınma biçiminin değişmesi gerektiğini düşünen sanatçı şöyle devam etti: “Mülteci sayısından bahsediyorlar, evet çok fazla. Ama asıl konuşmamız gereken bu insanların kim olduğu. Bu insanların hikayeleri nelerdir? Eğer bir insanın hikayesini bilirsen, onunla ilişki kurabilirsin.”

Sadece sanatçıların değil, diğer meslek gruplarının da uluslararası toplumsal ve siyasi koşullarla ilgilenmesi gerektiğini belirten Omari, bu projeyi de bu yüzden hayata geçirdiğini söyledi.

Not: Bu haber diken.com.tr sitesinden alınmıştır.

 

Read Previous

Suriye’nin kayıp çocukları-1: Veri bile yok ki çözüm olsun!

Read Next

Mülteci Destek Haritası