Sınırı annesinin sırtında geçen çocuk ayaza yenildi

Annesinin sırtında İran sınırından Türkiye’ye gelen 3 yaşındaki mülteci Mohamed Koumabassa, donarak hayatını kaybetti.

İran sınırından Türkiye’ye giriş yapan Gineli gruptan 3 yaşındaki mülteci Mohamed Koumabassa, annesi  27 yaşındaki Fotoumata Koumabassa’nın sırtında Karasu Çayı’nı geçerken ıslandıktan sonra donarak öldü. Küçük Mohamed’in kesin ölüm nedeni yapılan otopsi sonucu belirlenecek.

Olay, geçen 23 Kasım günü Iğdır’ın Aralık ilçesindeki Türkiye-İran sınırında meydana geldi. Sınır duvar inşaatında çalışan kamyon şoförü jandarmayı arayarak arazide göçmenlerin bulunduğunu ihbar etti.

İhbar üzerine jandarma ekipleri Fotoumata Koumabassa, sırtındaki oğlu Mohamed Koumabassa ile birlikte 6 mülteciyi Aralık İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirdi. Soğuktan titreyen mültecilerden Mohamed Koumabassa’nın aşırı soğuğa yenik düşerek yaşamını yitirdiği belirlendi.

Karasu Çayı’ndan geçerken ıslandığı, havanın çok soğuk olması nedeniyle Mohamed Koumabassa donarak öldüğü bildirildi. Mohamed Koumabassa’nın cenazesi, Devlet Hastanesi morguna, oradan da Erzurum Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Acılı anne Fotoumata Koumabassa de ölen oğlu ile birlikte Erzurum’a gönderildi.

Diğer göçmenler ise sınır dışı edilmek üzere Iğdır İl Göç İdaresi’ne gönderildi. Soruşturma başlatılırken, Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda geçen 24 Kasım’da otopsisi yapılan Mohamed Koumabassa’ın iç organlarından patolojik örnekler alındı. Gine vatandaşı olan Mohamed Koumabassa’nın kesin ölüm nedeni yapılan otopsi sonrası belirlenecek. (DHA)

Read Previous

Refugee Voices Magazine

Read Next

57 mültecinin İstanbul Arnavutköy’de bir bodrumda insanlık dışı muameleye maruz kalmasına ilişkin EMEP ve HDP’den tepki geldi