Akdeniz’de 700 Kişilik Göçmen Teknesi Battı

Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgede yaklaşık 700 mülteci taşıyan tekne battı. Yüzlerce kişinin öldüğü tahmin ediliyor.

Teknenin Libya kıyılarından 96 kilometre, İtalya’nın Lempedusa adasının ise 193 kilometre açığında battığı belirtiliyor.

Times of Malta gazetesinin haberinde, göçmenlerin bölgeden geçen bir ticari gemiye seslenmeye çalışırken bir tarafa yığılması nedeniyle dengesi bozulan teknenin battığı ifade edildi.

Sahil güvenlik yetkilileri, bölgeden geçen ticari geminin 28 kişiyi kurtardığını, 21 kişinin cesetlerinin denizden çıkarıldığını ifade etti.

Arama-kurtarma çalışmaları  20 gemi ve 3 helikopter ile devam ediyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği İtalya sözcülerinden Carlotta Sami de Rainews kanalında yaptığı açıklamada, ölü sayısının 700 olması durumunda bunun bölgede yaşanan en büyük facia olacağına dikkat çekerek son 3,5 ayda 1500 kişinin bu bölgede öldüğüne dikkat çekti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İtalya şubesi sözcülerinden Federico Fossi ise kurtarılanlarla ilgili henüz net bir sayı olmadığını 28 ila 49 arasında değişen rakamlaın telafuz edildiğini belirtti.

Kaynak: BİANET

Read Previous

300 Mülteciyi Taşıyan Tekne Battı

Read Next

Yaşar Kemal’in yeni bir yaşam hikayesi: Çıplak Deniz Çıplak Ada