“Hepimiz Sinir Hastalığına Yakalanmışız”

Biz yurtta kalan sığınmacılarız. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (BMMYK) bir süre önce mülteci statüsü aldık. BMMYK’nın bizden haberdar olup olmadığını bilmiyoruz. Bir sürü sorunla karşı karşıyayız. Örneğin yurtta bazı sorunlarımız var. Yurtta kalan diğer çocuklarla sorunlarımız var; fakat yurt yetkilileri ile bu sorunları paylaştığımızda ilgilenmiyorlar.

Ayrıca yurt memurları, bizi sınır dışı etmekle tehdit ediyorlar. Okula gidemiyoruz ve çalışma hakkımız yok; çünkü bizim çalışma iznimiz yok. Burada bize mali ve başka herhangi bir yardımda bulunulmuyor. Bizim pasaportlarımızı aldılar. Acaba pasaportlarımızın alınmasını BMMYK mı istedi emniyet mi? Bu konuda emniyet veya yurt memurlarına sorduğumuzda, siz ülkenize döneceksiniz diyorlar. Sabahtan akşama uyuyoruz ve hepimiz sinir hastalığına yakalanmışız. Lütfen bizim duygu ve sorunlarımızı anlayın ve çözün. Bizi unutmayın ve çalışmalarınızda bize de yer verin….

Bu mektup, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yurdunda kalan bazı mülteci çocuklar tarafından yazıldı. Mektubun orijinaline sadık kalınarak mülteci çocukların yazdıkları size aktarılmaya çalışılmıştır. Mektup mülteci çocuklar tarafından BMMYK çalışanlarına yönelik yazılmıştır.

Read Previous

1991 Baharı…

Read Next

İngiltere’de refakatsiz sığınmacı çocuklar “ekonomik yük”