“Şimdi Hiç Bir Geleceyim Yok”

Ben Leyla 19 Yaşında Genç Bir Kızım 6 Yıldır Türkiye’de Ailemle Birlikte Yaşıyorum. 5 Kişilik İranlı Bir Aileyiz Ama Kuzey Iraktan Geldim İz İçin Bize Kuzey Iraklı Diyorlar.

Ben ve Ailem 2002 Yılında Kuzey Iraktan Türkiye’ye Geldik Van’da Kendimizi Bileşmiş Milletlere Tanıttık.

2004’de Bileşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Tarafından Kabul Olduk. Ama Şimdiye Kadar Bizi Göndermediler ve Göndermiyorlar.

Ben Türkiye’ye Gelmeden Önce Okula Gidiyordum ve Bir Geleceyim Olacaktı Ama Türkiye’ye Geldim İzden Beri Okula Gidemiyorum Çünkü Buradan Gideceğimizi Düşünüyorduk ve Başka Sebeplerden Dolayı Gidemedim Şimdi Hiç Bir Geleceyim Yok.

Biz Burada Çok Kötü Bir Yaşam Sürüyoruz.Hastaneye Gidemiyoruz Paramız Olmadığı İçin ve İş Olmadığı İçin Çalışmıyoruz.Benim Sesimi Duyan Herkesten Yardım İstiyorum. Birleşmiş Milletlerden İçişleri Bakanlığından Herkesten Yardım İstiyorum Bize Yardım Edin.

Not: Mektup üzerinde herhangi bir düzeltme yapılmamıştır. Mektubun orijinaline sadık kalınarak mektuba sitemizde yer verilmiştir.

Bilgi Notu: Kuzey Irak üzerinden Türkiye’ye değişik tarihlerde gelen ve sayıları 1204 olarak bilenen İranlı Kürt Mülteci grubu (Leyla bu gruba mensuptur), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Ofisi tarafından mülteci olarak tanınmasına karşın İçişleri Bakanlığı tarafından mülteci olarak kabul edilmemektedir. Bu mülteciler İçişleri Bakanlığı tarafından sığınma sürecine dâhil edilmemişlerdir. Yıllardır Türkiye’de kalan İranlı Kürt mülteciler için hala bir çözüm bulunabilmiş değil.

Read Previous

Gecikmiş bir Merhaba…

Read Next

Mülteci: Davetsiz ve istenmeyen konuk