Pazarkule Raporları

Suriye’nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik 27 Şubat tarihinde gerçekleşen saldırı sonrasında Türkiye’nin sınır geçişlerini engellememe kararı alması çok sayıda sığınmacıyı harekete geçirdi. Ege Denizinin çeşitli noktalarında ve sınır kapılarında büyük bir hareketlilik beklenmesine karşın sığınmacı yoğunluğu Edirne Pazarkule Sınır Kapısında kendini gösterdi.

Türkiye’nin sınır geçişlerini engellemeyeceği bilgisinin sığınmacılarda heyecan yaratmasına ve sığınmacıları sınıra yöneltmesine karşın Yunan güvenlik görevlilerinin sınır geçişlerini engellenmesi, sınırı geçen sığınmacılara kötü muamele uygulayarak Türkiye’ye geri göndermesi çeşitli sorunları beraberinde getirdi. Pazarkule’de sığınmacıların bekleyişi 14. günü geride bırakırken barınma, hijyen, beslenme, sağlık konularında yaşanan sorunlar sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleri tarafından yerinde gözlendi.

Sivil toplum örgütleri ve meslek örgütlerinin saha ziyaretleri sonrası düzenledikleri raporlara  bu sayfamızdan erişebilirsiniz.

Not: Sayfamız yeni raporlar yayınlandığında güncellenecek ve yayınlanan raporlar sayfamıza eklenecektir.

 

Read Previous

Geri Gönderme Merkezinde Zorla Sınıra Götürülüyoruz Çığlığı

Read Next

“Bu bir dayanışma değil, mültecileri kullanma” Afganistanlı bir sığınmacıyla röportaj