Hayata Destek Derneğinden Online Mülteci Sempozyumu

Hayatımızı ciddi biçimde etkileyen, yapacağımız çalışmalar için yeni çözümler geliştirmemize neden olan koronavirüs salgını etkisini sürdürüyor. Salgın, 20 Haziran Dünya Mülteci Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklere de damgasını vurdu.

Dünya Mülteci Günü dolayısıyla genellikle bir arada gerçekleştirilen eylem ve etkinliler bu sene online platformlara taşındı. Göç ve mültecilik alanında çalışan hak temelli birçok sivil toplum örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Mülteci Hakları Koordinasyonu (MHK) 18 Haziran’da online panel gerçekleştirirken, konser, söyleşi, atölyeler, film gösterimleri ve mültecilerin sesine imkan tanıyan etkinlikler online olarak planlandı.

Göç alanındaki çalışmalarıyla dikkat çeken Hayata Destek Derneği ise 20 Haziran Dünya Mülteci Günü dolayısıyla online sempozyum gerçekleştirerek bir yeniliğe imza atıyor. 21 Haziran günü gerçekleştirilecek “Dünya Mülteciler Günü’nde Hakları Temelinde Bugüne Bakmak” başlıklı  sempozyumun saat 9:45’te başlayıp 14:30’da tamamlanması planlanıyor.

Dört oturumdan oluşan sempozyumun “Çocuk Mülteciler ve Eğitime Erişim” konulu ilk oturumunda Berivan Çite ve Burcu Meltem Arık, “Mültecilerin Sağlığa Erişimi ve Salgın” başlıklı ikinci oturumunda ise Av. Şahin Berber ve Dr. F. Deniz Mardin konuşmacı olarak katılıyor.

Öğleden sonra gerçekleştirilecek üçüncü oturumda Av. Abdülhalim Yılmaz “Sınır Dışı ve İdari Gözetim” konusunu değerlendirecek. Sempozyumun son oturumunda ise Doç. Dr. Sibel Safi, Av. Tuğçe Duygu Köksal ve Prof. Dr. Murat Erdoğan “Türkiye’de Mültecilerin Genel Durumu”nu ele alacak.

Zoom programı üzerinden gerçekleştirilecek sempozyum derneğin Youtube ve Facebook hesapları üzerinden de canlı olarak takip edilebilecek. Sempozyuma katılım için kayıt yapılması gerekiyor.

Multeci.net/S.A.

Read Previous

20 Haziran Dünya Mülteci Günü Etkinlikleri

Read Next

Bilinmeyen Yön Türkiye’de ilerleyen Afganlar Raporu Yayımlandı