Mülteci işçiler yazdı: Tercih şansı bırakmadılar, direkt açlığı reva gördüler

Mülteci işçiler yazdı: Tercih şansı bırakmadılar, direkt açlığı reva gördüler

Mülteci işçiler koronavirüs salgını sürecinde yaşadıklarını Evrensel‘e yazdı. Favaz – Suriyeli mülteciİzmir Ben Suriyeli bir tekstil işçisiyim. Koronavirüs salgını öncesinde Basmane’de bir tekstil atölyesinde çalışıyordum. Çalıştığım atölye keten pantolon üretiyordu ve ben makineciydim. Yaklaşık 2…

Read More
Fillippo Grandi’ye açık mektup: Afganistanlı mültecilere yönelik ayrımcılığa son verin

Fillippo Grandi’ye açık mektup: Afganistanlı mültecilere yönelik ayrımcılığa son verin

2013 yılından bu yana sığınma başvuruları Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Türkiye Ofisi tarafından değerlendirilmeyen Afganistanlı mülteciler, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Fillippo Grandi’ye açık mektup yazarak destek istedi. 20 Haziran Dünya mülteciler günü vesilesiyle…

Read More

Afgan Mülteciler: Suriye’li mültecilere sağlanan sağlık hizmetini istiyoruz

Türkiye’de bulunan Afgan mültecilerin, sığınmacıların yaşadığı sağlık sorunlarıyla ilgili Türkiye Afgan Mülteci Koordinasyonu sitemize bir mektup yolladı. Mektupta Afgan mültecilerin yaşadıkları sağlık sorunlarına dikkat çekilirken Suriye’li mültecilere sağlanan sağlık yardımının ayrımsız bir şekilde kendilerine de…

Read More

Kadın mülteciden “bizi görün” mektubu

İfade ve katılım imkânından mahrum bırakılan sığınmacılar seslerini duyurmak için çeşitli yolları deniyorlar. Farklı kültürden, dini inanç ve ırktan çok sayıda sığınmacı kadın bir araya gelerek yaşadıkları sorunların anlaşılabilmesi için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği…

Read More

Çocuk mülteciden mektup

Annesiyle beraber Türkiye’ye gelerek sığınma başvurusunun neticelendirilmesini bekleyen bir sığınmacı çocuk, yazdığı bu mektupla Türkiye’deki sığınmacıların yaşadıkları sorunları çocuk bakış açısının incelikleriyle tek tek sıralıyor

Read More
“Mülteciler mecbur olmasalardı ülkelerini terk etmezlerdi”

“Mülteciler mecbur olmasalardı ülkelerini terk etmezlerdi”

Türkiye’de sığınmacıların kaldığı diğer şehirlerde olduğu gibi, bizim bulunduğumuz şehirde de değişik nedenlerden (siyasi, dini vs) dolayı ülkelerini terk eden birçok sığınmacı bulunmaktadır. Türkiye’ye gelen sığınmacılar önce Birleşmiş Milletlere [Mülteciler Yüksek Komiserliğine (BMMYK)] sonra polis…

Read More

“Bir insan olarak yaşamaya hakkım var mı yok mu?”

Ben 10 yıldır mülteciyim. Hala ikamet edeceğim, eşim ve çocuklarımla beraber yaşayabileceğim bir evim yok. Huzur içinde değilim. 23.07.1997 tarihinde Erbil’deki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği(BMMYK) Ofisine kendimi tanıttım. 30.05.1998 tarihinde Erbil’deki Birleşmiş Milletler Mülteciler…

Read More

“Şimdi Hiç Bir Geleceyim Yok”

Ben Leyla 19 Yaşında Genç Bir Kızım 6 Yıldır Türkiye’de Ailemle Birlikte Yaşıyorum. 5 Kişilik İranlı Bir Aileyiz Ama Kuzey Iraktan Geldim İz İçin Bize Kuzey Iraklı Diyorlar. Ben ve Ailem 2002 Yılında Kuzey Iraktan…

Read More

“Hepimiz Sinir Hastalığına Yakalanmışız”

Biz yurtta kalan sığınmacılarız. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (BMMYK) bir süre önce mülteci statüsü aldık. BMMYK’nın bizden haberdar olup olmadığını bilmiyoruz. Bir sürü sorunla karşı karşıyayız. Örneğin yurtta bazı sorunlarımız var. Yurtta kalan diğer…

Read More