Gazze ağlıyor bugün

Bugün sağanak sağanak yağan kurşunların altında can veriyor yine insanlık.  Sedyede can çekişen çocuğun feryadı ne kadar da uzak bizlere.  Ortadoğu kazanı yine yutuyor umutları bir bir.  Herkes bir şey söylüyor. Bu feryatlar niye ulaşmıyor menzile niye bu kadar duyarsız dünya.  Ayşe Bilgen yazdı.

Utanıyorum. 2009 yılının gelmesinden 2008’in  kanla yazılmasından utanıyorum.   Gözünü kırpmadan, varını yoğunu bırakıp ne olursa olsun diyecek  kimse  yok  Çaresizliğin bu kadar sindiği günleri ne çok gördük. Ne yapabiliriz diye sorduk birbirimize.  Yanıtı sadece cılız bir ses”. Saat gecenin en sancılı anları.  Burada  ülkemde havai fişeklerinin atıldığı şu an yine bombalar  patlıyor biliyorum Gazze üstüne.  Bir kadın  feryat figan biliyorum. Dünyadaki acıların en derinini yaşayan bir anne..

Bu imtihan masum halkların üzerine saldıran vahşiler kadar ona seyirci kalanların da değil mi oysa .  Filistin’i tepside kolay lokma gibi sunan Arap ülkelerinin yöneticileri nasıl oturabiliyorlar koltuklarında?  Gece yarısı bir el uzanmıyor mu yüreklerine? Mini minnacık bir el “beni neden onlara teslim ettin” diyen bir bebeğin kan içindeki elleri. Hiç mi rüyalarına girmiyor  umutları sönen insanların yüzleri. Kan, barut ,acı,  çile. …

Utanıyorum. Kuru sloganlarla savaşı kınamaktan.  Meydanlarda avazım çıktığı kadar bağırmaktan ama yaralara merhem olamamaktan.  Elimin kolumun bağlı olmasından.  Mülteci kamplarında, kapana kıstırılmış bekletilen insanlara el uzatamamaktan.   İnsanlığımdan en çok. .. Sonra diyorum ki kendi içinde yanan ateşlere bile kulağını tıkamışken bu toplum ne beklemekteyim.  Neyi umut etmekteyim.   Bir gün dur demek için çok geç olur mu bilemiyorum.  Yeni yıl hiç de hoş gelmedin !…

Kirli pazarlıklar uğruna yine feda edilecek onca insan.  Efendiler biraz daha güç kazansın diye yakılacak  dünya yine bir baştan bir başa. Kurbanın adı malum; siviller. Oyunu hep yeniden sahneye koyacaklar. Senelerin ne hükmü var, 2000,2007,2008,2009, 2010. Giden her yıl sadece suya yazılan  yazı . Kan var şimdi  denizin orta yerinde. Gökte bulutlar çaresiz . Yeryüzü kirlenmiş  masum insanların kanı ile. Hüseyin olamadıkça bu kan bizi de saracak bir gün. Biz kulağımızı tıkadıkça yardım çağrılarına bizi de yutacak bu  girdap. Ve neden diye sorduğumuzda vakit çok geç olacak. Evet Gazze Ağlıyor duyuyor musun?

Ayşe Bilgen

Read Previous

Yunanistan Notları

Read Next

2009’da mülteciler ve mülteci hakları