Gaziosmanpaşa Kabul Merkezinde şiddet ve hakaret

Kırklareli Gaziosmanpaşa Yabancı Kabul ve Barındırma Merkezi’nde tutulan bazı sığınmacılar merkezde çıkan yangın sonrası hakarete ve şiddete maruz kaldı. Şiddet sonucu hamile olan bir sığınmacının çocuğunu kaybettiği bildirildi. Sitemize konuyla ilgili açıklama yapan sığınmacılar kolluk kuvvetinin orantısız güç kullandığını ve merkezde kötü koşullarda tutulduklarını ifade ettiler. Olayın detayları, olayla ilgili video ve fotoğraflar için tıklayın.Sığınmacılar tarafından yapılan açıklama

Tutulmakta bulunduğumuz Gazi Osman Paşa gözaltı merkezinde (Kırklareli, Türkiye) yaşananlar hakkında sizi bilgilendirmek üzere yazıyorum.

Olaylar:

18 Eylül 2009 tarihinde saat 16.00 sularında kazaen bir yangın çıktı. Polisler ve gözaltı merkezi sakinleri yangını kontrol ettiler. Bir adam tutuştu ve kampta kalanlar pencerenin metallerini kırarak onu yangından kurtardılar (delil olarak yazıya ek belgeler sunulmuştur). Birkaç dakika sonra, başka bir binada muhtemelen bir yatak tutuşmuş. Fakat her şey polislerce kontrol altına alındı.

Yangın sırasında polisler ağır bir şekilde hakaret etti, aşağıladı. Yaklaşık iki saat sonra her şey kontrol altındaydı. 5 ya da daha fazla sivil ve en az 30 silahlı polis ile birlikte kamp yöneticileri gelerek kamp sakinlerine güç gösterisinde bulunmuşlar ve insanları terörize etmişlerdir. Yöneticiler, silahlı polise sakinlerin odalarının aranmasını emretmişler ve bu emir şiddetli bir şekilde uygulanmıştır. Sakinlere ait olan bazı araç gereci kaydetmişler ve yok etmişlerdir. Bunun sonucu olarak sakinlerden : Latife Daryanavard , Leyla (hamile bir kadın), Afsoon ve Saeed Aaboosabah, Mansoor (soyadı bilinmiyor) , Mahmood Shahi, Amir (soyadı bilinmiyor) bağırarak bu şiddeti protesto etmişlerdir.

Kamp yöneticilerinin emri altında bulunan silahlı kuvvetler ve Kırklareli’nin güvenlikten sorumlu idarecisi üstte ismi bulunan kişileri şiddetli bir biçimde sopa ile vurmuş, onları aşağılamış ve onlara hakaret etmiştir. Daha da ötesi, protesto eden kim varsa bunların yüzüne biber gazı kullanmışlardır. Yazıya yaralıların resimleri de dahil olmak üzere ilgili belgeler eklenmiştir.

Tutulan kişiler olarak sizlerden bu olayın takipçisi olmanızı istiyoruz. Buna benzer olaylar bu kampta pek çok kez yaşanmıştır. Türk hükümetince bize uygulanan şiddetli koşullar ve zulümden kurtulmamız için, bizlere yardımcı olmanız hususunda ricacıyız.

Saygılarımızla: Gazi Osman Paşa Kampının bazı sakinleri.

Haberin videolarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

http://rapidshare.com/files/282556258/first__conflagration.avi.html

http://rapidshare.com/files/282556260/breaking_the_window_to_save_the_held_man.avi.html

http://rapidshare.com/files/282556262/anti-revolt_inside_the_camp.mp4.html

www.multeci.net

Türkiye’nin mülteci platformu

Read Previous

Story of an Island of Hope (I)

Read Next

Gaziosmanpaşa’da sığınmacılar açlık grevinde