Yemen’de göçmenleri taşıyan iki gemi battı, en az 43 ölü

00gocmenleravrupa1Yemen’in güneyinde kaçak Afrikalı kaçak göçmenleri taşıyan iki gemi alabora oldu, en az 43 kişi öldü, 40’ı da kayboldu.
 

Yemen İçişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, her iki geminin şiddetli rüzgarlar sonucu oluşan tsunamide alabora olduğunu belirtti. Bakanlık, çoğunluğu Etiyopyalı 46 kişiyi taşıyan bir geminin Taez eyaleti kıyılarında alabora olduğunu ve 3 Somalili hariç gemideki herkesin öldüğünü bildirdi.

Diğer geminin ise Lahej eyaleti açıklarında devrildi. Bakanlığa göre 35 ila 40 arasında kişi gemide bulunuyordu, bunların tümünün de Etiyopyalı olduğu bildirildi. Kadın ve çocukların da olduğu bu gemidekilerin akıbeti bilinmiyor. Bakanlık açıklamasında gemilerin hangi tarihte alabora olduğu bilgisi verilmedi.

Her yıl onbinlerce Etiyopyalı ve Somalili, şiddet veya ekonomik zorluklardan kaçarak daha iyi bir yaşam umuduyla Yemen’e gidiyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Afrika’dan Yemen’e doğru kaçan kişilerin sayısının 2009’da yüzde 50 artarak 74 bin gibi rekor bir sayıya ulaştığını bildirdi. Bu yol UNHCR tarafından “en yoğun kullanılan ve dünyanın en ölümcül yolu” olarak tanımlanıyor.

Kaynak: ANF

Read Previous

Avrupa hala bir ‘umut’

Read Next

Tanıklardan Kapsamlı Bir “Sanıklık” Çağrısı