Dünya Mülteciler Günü Ankara ve İstanbul’da kutlanacak

20juneref20 Haziran Dünya Mülteciler Günü etkinliklerinin gündeminde Türkiye’deki mültecilerin sorunları, Suriyeli mülteciler, Festus Okey davası, Frontex ve LGBTT mülteciler var.

 

Dünya Mülteciler Günü kapsamında 18 Haziran’da Ankara‘da, 20 Haziran‘da İstanbul‘da yapılacak etkinlikler düzenleniyor. Dünya Mülteciler Günü 2001 yılından beri mültecilerin durumuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için kutlanıyor.

Bu yıl Türkiye’de düzenlenecek etkinlikler Ankara ve İstanbul’da gerçekleşecek. Etkinliklerde Türkiye’deki mültecilerin yaşadıkları sorunlar, Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Festus Okey davası, AB’nin sınır güvenlik politikaları ve Frontex konuları ele alınacak.

Ayrıca 18 Haziran’da Ankara Yenişehir Postanesi’nden İçişleri Bakanlığı’na LGBTT mültecilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili bir mektup gönderilecek. Mektuptki metinde Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu taslak metninin “ayrımcılık yasağı” maddesindeki belirtilen ayrımcılık kategorilerinde cinsel yönelim ve cinsel kimlik ibarelerinin yer almamasını eleştiriyor ve bu ayrımcılık alanlarının kanun metninde yer almasının gerekliliği belirtiliyor.

Göçmen Dayanışma Ağı, Pozitif Yaşam Derneği, Uluslararası Af Örgütü, Şeffaflık Derneği ve Kaos GL‘nin düzenlediği etkinliğin programı şöyle:

* Ankara, Yüksel Caddesi Kızılay, 18.06.2011.

12.00  Gün boyunca sokak gösterilerinin yapılacağı ve Dünya Mültecilerinin durumu ile ilgili bilgilendirme materyallerinin dağıtılacağı standın Yüksel Caddesine kurulması ( stand 18:00’e kadar açık kalacak )

16.00 – Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak basın açıklaması

16:30 – İçişleri Bakanlığı’na mektup göndermek üzere Yenişehir Postanesi’ne gidilmesi

* İstanbul, İskele Meydanı Kadıköy, 20.06.2011.

07.00 –  Uluslararası Af Örgütü tarafından; bir fotoğraf sergisi, kısa film ve haber görüntülerinden oluşan video gösterimi ve konuyla ilgili farklı kurumların bilgilendirici materyallerinin bulunacağı, aynı zamanda çocuk ziyaretçilere yönelik boyama atölyesinin yer alacağı çadırın kurulması (Çadır 22:00’a kadar açık kalacak).

19:00 – Çadırın önünde Dünya Mülteciler Günü ile ilgili bir sokak tiyatrosu eşliğinde farklı sivil organizasyonların katıldığı ortak basın açıklamasının yapılması.

BİANET

Read Previous

Suriye’li sığınmacılarla ilgili STÖ’lerin açıklamaları

Read Next

UNITED: Mülteciler ölüyor; daha ne duruyorsunuz?