Afgan mülteciler BMMYK’yı protesto ediyor

0ozelhaberBirleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından dosyaları askıya alınıp üçüncü ülkeye yerleştirilmeleri durdurulan Afgan mülteciler, sorunlarına çözüm bulunması için BMMYK Ankara Ofisi önünde eylem başlattı.


2012 yılından beri dosyalarıyla ilgili işlem yapılmamasını protesto etmek isteyen Afgan mültecileri temsilen 15 kişinin katılımıyla geçen hafta salı günü (15.04.2014) başlayan eylem büyüyerek sürüyor. Sorunlarının çözülmesi için barışçıl bir biçimde eylem yapan Afgan mülteciler, şuana kadar BMMYK’dan cevap alamamalarının Afgan mültecileri rahatsız ettiğini ve birçok kentten mültecinin protestolara destek vermek için Ankara’ya geldiğini belirtti. Önümüzdeki günlerde başka şehirlerden gelecek olan Afgan mültecilerle büyümesi beklenen eyleme kadın ve çocuklar da katılıyor.

BMMYK’nın sadece Afgan mültecilerin dosyalarıyla ilgili işlem yapmamasının ayrımcılık olduğunu belirten Afgan mülteciler, BMMYK’nın bu tutumundan kaynaklı birçok Afgan mültecinin kaçak yollara yöneldiğini ve hayatını kaybettiğini belirtti. Seslerini duyurmak isteyen Afgan mülteciler eylemde şu dövizleri taşıdı: “İnsan hakları nerede? Cevap istiyoruz” “Dosyalarımız askıya alınmamalı” “Belirsiz yaşamdan kurtarın bizi” “Hayatımız bitiyor…! Daha ne kadar bizi bu belirsizlikte tutacaksınız” “Keyfinize göre iş yapmayı bırakın, bu insanların dertleri var”.


0afgbmeylm


0afgbmeylem

Read Previous

Geri Kabul Anlaşması, AB veTürkiye (4)

Read Next

Afgan mülteciler: BMMYK mülteciler için mi mültecilere karşı mı?