20 Haziran Dünya Mülteci Günü Etkinlikleri

Mültecilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek, mültecilerle dayanışmayı desteklemek amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği 20 Haziran Dünya Mülteci Günü yaklaşırken, bu özel gün dolayısıyla yapılacak bazı etkinlikler netleşmeye başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle elektronik ortamda gerçekleştirilecek etkinlikler şöyle:

Mülteci Hakları Koordinasyonu (MHD): MHD, 18 Haziran tarihinde(saat: 16:00-18:00) Sınır, Pandemi, Mülteci Hakları başlığıyla online bir panel gerçekleştirecek. Panele KAOS GL Mülteci Hakları Programından Av. Hayriye Kara, Evrensel Gazetesinden Ercüment Akdeniz ve akademisyenler Neva Övünç Öztürk ile Kaya Burak Öztürk konuşmacı olarak katılacak.

Mültecilerle Dayanışma Derneği: İltica konusunda hak temelli söyleme dikkat çekmek amacıyla kampanya yürüten dernek Türkçe, İngilizce, Kürtçe, Arapça ve Farsça görseller hazırladı.

Mültecilerle Dayanışma Derneği, aynı zamanda mültecilerle dayanışmayı desteklemek amacıyla resim, video, fotoğraf şarkı  paylaşılması çağrısında bulundu. 

Mültecilerle Dayanışma Derneği, 20 Haziran vesilesiyle mültecilerin sesini duymamıza imkan tanıyan bir söyleşi gerçekleştiriyor.  Bizim Hikayemiz Dünya Mülteciler Gününde Mülteciler Konuşuyor adlı etkinlik 20 Haziran saat 13:30’da Zoom programı üzerinden gerçekleştirilecek.

Halkların Köprüsü Derneği: Dernek, Dünya Mülteci Günü dolayısıyla gazeteci, yazar Ercüment Akdeniz ile söyleşi yapıyor. Söyleşi, 20 Haziran saat 21:00’de Intagram üzerinden canlı gerçekleştirilecek. 

Uluslararası Göç Filmleri Festivali: İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştirilen festival 21 Haziran’da son bulacak.

Festival Programı ve Katılım için

 

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği: Dernek, 20 Haziran saat: 20.00’de  Dünya Mülteci Günü dolayısıyla tvnet ve youtube aracılığıyla canlı bir konser düzenleyecek.

Mülteciler, Biriz ve Mavi Hilal Derneği: Yapılacak ortak etkinliklerde çocuk, genç ve yetişkin yaş grupları için çevirim içi atölyeler, konser ve kısa film gösterimi planlanıyor.

Hayata Destek Derneği: Dernek, 21 Haziran tarihinde “Dünya Mülteciler Günü’nde Haklar Temelinde Bugüne Bakmak” başlıklı gün boyu sürecek online sempozyum  gerçekleştirecek. Zoom programı üzerinden gerçekleştirilecek sempozyum aynı zamanda derneğin Youtube ve Facebook hesapları üzerinden verilecektir. Sempozyuma katılım kaydı için

Etkiniz AB Programı: 20 Haziran Cumartesi günü, saat 14:00’da “Mülteci Haklarını Savunmak ve Lobicilik’ konulu webinar düzenliyor. Webinarda Uluslararası Af Örgütü Savunuculuk ve İHE Program Direktörü Ruhat Sena Akşener katılımcılarla buluşacak.

Kayıt için

Habitat Derneği: Dernek, 20 Haziran Dünya Mülteci Günü dolayısıyla canlı yayın programları gerçekleştiriyor. “Herkes Fark Yaratabilir . Her Eylem Değerlidir.” mesajı veren dernek, Birbey Kılınçcı kolaylaştırıcılığında UN Women Program Analisti Fatih Resul Kılınç ile “Mülteci Kadınlar Özelinde Sivil Toplum” konusunu konuşacak. Derneğin Youtube hesabı üzerinden gerçekleştirilecek canlı yayın 20 Haziran günü saat 14:45’de başlayacak.

Dernek, diğer programında Elif Bilge Erdölek kolaylaştırıcılığında Oxford Üniversitesi Uluslararası Kalkınma Fakültesinden Dr. Emre Eren Korkmaz ile “Teknoloji ve Göç İlişkisi”ni konuşacak. Yotube üzerinden gerçeleşecek program 20 Haziranda saat 13:55’te başlıyor

Multeci.net

Read Previous

“Lütuf değil Hak, Keyfi Gelen Değil Zorla Yerinden Edilen”

Read Next

Hayata Destek Derneğinden Online Mülteci Sempozyumu