Göçmen Dayanışma Ağından “ölüm saçan sınır politikalarına karşı” eylem

3gdaGöçmen Dayanışma Ağı, her geçen gün daha fazla insanın ölmesine sebep olan Avrupa Birliği sınır politikalarını protesto etmek üzere Ankara, İstanbul ve İzmir’de eşzamanlı (20 Şubat 2015) eylem gerçekleştirdi.

Avrupa Birliğinin (AB) sınır politikalarına tepki gösterilen eylemlerde, AB’nin ölüm saçan sınır politikaları yüzünden sadece son birkaç ay içerisinde yüzlerce göçmenin öldüğü belirtildi. Göçmenlere karşı savaşı durdurun, Ölüm saçan ölüm politikalarına dur de, Sınırlar öldürür, Daha fazla ölüme hayır, göçmenler yalnız değildir yazılı pankartların taşındığı eylemler yapılan basın açıklamasıyla sonlandırıldı. 

Son birkaç ay içerisinde sınır politikaları yüzünden hayatını kaybeden mülteci/göçmenlerle ilgili bilgi:

3 Kasım 2014, İstanbul Boğazı: 24 ölüm

29 Aralık 2014, Bodrum: 8 ölüm

7 Şubat 2015, Muğla: 7 ölüm

9 Şubat 2015, Lempedusa: 29 ölüm

11 Şubat 2015, Lempedusa: 100’lerce ölüm

Göçmen Dayanışma Ağı nedir?

Göçmen Dayanışma Ağı (GDA), ülkesini her ne sebeple olursa olsun terk etmek zorunda kalmış tüm mülteci/göçmen/sığınmacılarla dayanışmayı esas alan bir ağ örgütlenmesidir. Devletlerin ve yasaların dayatmalarına karşı her insanın istediği yerde yaşayabileceğini savunan GDA, göçmenlere karşı yapılan ayrıştırmalara karşı çıkarak, herkesin yaşam, eğitim, sağlık, barınma gibi temel haklarını savunur.

01gda

 

 

 

 

 

 

 

 

2gda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3gda

 

 

 

 

 

Read Previous

Mülteci kadın ve 3 çocuğu için AYM’nin vermediği tedbir kararını AİHM verdi

Read Next

İçişleri Bakanlığı’ndan Iraklı mültecilerle ilgili yeni genelge